Naar de content
Terug naar het overzicht

(Afgelopen) Denktank: Licht Verstandelijke Beperking en wonen binnen Housing First

21/03/2024

Wie Housing First deelnemers begeleidt, kan ermee te maken krijgen: een bewoner met een licht verstandelijke beperking (LVB). Dat brengt andere uitdagingen met zich mee dan bij deelnemers zonder LVB. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat iemand met LVB écht begrijpt waar hij voor tekent als hij zijn handtekening onder een contract zet en snapt wat Housing First inhoudt? En hoe bewaak je de balans tussen het kernprincipe van Housing First “eigen regie en keuze” en het bieden van de juiste structuur, sturing en ondersteuning?

In deze denktank wisselen we kennis en ideeën met elkaar uit. Je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen, situaties voor te leggen en in gesprek te gaan met anderen die net als jij in hun werk met LVB te maken krijgen. Degenen die fysiek in Rotterdam aanwezig zijn bij de denktank kunnen door middel van Virtual Reality bovendien in de schoenen stappen van iemand met LVB en aan den lijve ondervinden wat de impact daarvan is.

Datum en tijd

Donderdag 21 maart van 13.00 tot 15.00 uur

Locatie

Deze denktank wordt georganiseerd door en bij Housing First platformlid Pameijer en vindt plaats in het Brouwershuis (Crooswijksesingel 66) in Rotterdam. We treffen elkaar op de 6e etage. De locatie is rolstoeltoegankelijk en er is een lift aanwezig. Wie andere hulpmiddelen nodig heeft, kan dit doorgeven via info@housingfirstnederland.nl 

Wie niet fysiek aanwezig kan zijn, kan online aansluiten.

Bereikbaarheid

Het Brouwershuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 7 en tram 8 stoppen voor de deur. Er is (betaalde) parkeergelegenheid in de buurt.

Aanmelden

Deelname aan de denktank is kosteloos, aanmelden is verplicht en kan via deze link. Bij het aanmelden kun je aangeven of je fysiek of online aanwezig zult zijn. In verband met het beperkte aantal fysieke plekken willen we je vragen bij verhindering tijdig af te melden via info@housingfirstnederland.nl

In het kort

Categorie

Denktank
Hybride
Crooswijksesingel 66, Rotterdam
Delen

Training

(Vol) Introductiedag Housing First Groningen

Deze introductiedag is voor professionals die zowel uitvoerend als tactisch-strategisch actief zijn binnen gemeenten, woningcorporaties of zorgaanbieders en die interesse hebben in de Housing First aanpak.

02/07/2024
Fysiek
Groningen
Bekijken

Leergang

Derde leergang Housing First – Wonen Eerst (start september 2024)

Een intensief, zorgvuldig opgebouwd en praktijkgericht programma bestaande uit vijf lesdagen, waarin wetenschappelijke kennis, professionele kennis én ervaringskennis aan bod komt. De leergang is een samenwerking van Housing First Nederland en het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht.

17/09/2024
Fysiek
Utrecht
Bekijken

Training

Introductiedag Housing First Lelystad

Deze introductiedag is voor professionals die zowel uitvoerend als tactisch-strategisch actief zijn binnen gemeenten, woningcorporaties of zorgaanbieders en die interesse hebben in de Housing First aanpak.

24/09/2024
Fysiek
Lelystad
Bekijken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.