Naar de content
Terug naar het overzicht

Derde leergang Housing First – Wonen Eerst (start september 2024)

17/09/2024

Samenvatting

Een intensief, zorgvuldig opgebouwd en praktijkgericht programma bestaande uit vijf lesdagen, waarin wetenschappelijke kennis, professionele kennis én ervaringskennis aan bod komt. De leergang is een samenwerking van Housing First Nederland en het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht.

Housing First is een model en systeemaanpak voor het beëindigen van dakloosheid. Ben je benieuwd wat er bij de implementatie en doorontwikkeling van Housing First komt kijken? Mis je nog kennis en vaardigheden die hierbij komen kijken? Meld je aan voor onze Leergang Housing First – Wonen Eerst: een intensief, zorgvuldig opgebouwd en praktijkgericht programma bestaande uit vijf lesdagen, waarin wetenschappelijke kennis, professionele kennis én ervaringskennis aan bod komt.

De leergang is een samenwerking van Housing First Nederland en het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht. Naast docenten van de Hogeschool Utrecht en Housing First Nederland zijn er ook diverse inspirerende gastdocenten.

Voor wie is de Leergang Housing First – Wonen Eerst?

Deze leergang is bedoeld voor een breed scala aan professionals die zich bezig houden met het beëindigen van dakloosheid. We beogen een groep samen te stellen met diversiteit aan achtergronden die zich inzet voor deze gedeelde maatschappelijke opgave. Dat doen mensen vanuit diverse rollen en organisaties; beleidsmakers, bestuurders, managers, directeuren, gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties, belangenorganisaties, ervaringsdeskundigen, hulpverleners, projectleiders en belangenbehartigers.

De derde editie van de Leergang Housing First – Wonen Eerst gaat in september 2024 van start. De lesdagen zijn:

  • Lesdag 1: Dinsdag 17 september 2024
  • Lesdag 2: Dinsdag 15 oktober 2024
  • Lesdag 3: Dinsdag 5 november 2024
  • Lesdag 4: Dinsdag 26 november 2024
  • Lesdag 5: Dinsdag 10 december 2024
In het kort

Categorie

Leergang
Fysiek
Utrecht
Delen

Denktank

Denktank: Licht Verstandelijke Beperking en wonen binnen Housing First

Het begeleiden van een bewoner met een licht verstandelijke beperking (LVB) brengt andere uitdagingen met zich mee dan bij Housing First deelnemers zonder LVB. In deze denktank wisselen we kennis en ideeën met elkaar uit.

21/03/2024
Hybride
Crooswijksesingel 66, Rotterdam
Bekijken

Training

Kosteloze Introductiedag Housing First

Deze introductiedag is voor professionals die zowel uitvoerend als tactisch-strategisch actief zijn binnen gemeenten, woningcorporaties of zorgaanbieders en die interesse hebben in de Housing First aanpak.

11/04/2024
Fysiek
Utrecht
Bekijken

Training

Tweedaagse Landelijke Basistraining Housing First

De Housing First teams groeien op allerlei plekken in het land, dat is geweldig. Tegelijkertijd kun je niet voor iedere nieuwe medewerker opnieuw een teamtraining inkopen. Bovendien is er ook een interesse vanuit de bredere groep hulpverleners die graag willen...

20/06/2024
Fysiek
Utrecht
Bekijken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.