Naar de content
Terug naar het overzicht

Derde leergang Housing First – Wonen Eerst (start september 2024)

17/09/2024

Samenvatting

Een intensief, zorgvuldig opgebouwd en praktijkgericht programma bestaande uit vijf lesdagen, waarin wetenschappelijke kennis, professionele kennis én ervaringskennis aan bod komt. De leergang is een samenwerking van Housing First Nederland en het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht.

Housing First is een model en systeemaanpak voor het beëindigen van dakloosheid. Ben je benieuwd wat er bij de implementatie en doorontwikkeling van Housing First komt kijken? Mis je nog kennis en vaardigheden die hierbij komen kijken? Meld je aan voor onze Leergang Housing First – Wonen Eerst: een intensief, zorgvuldig opgebouwd en praktijkgericht programma bestaande uit vijf lesdagen, waarin wetenschappelijke kennis, professionele kennis én ervaringskennis aan bod komt.

De leergang is een samenwerking van Housing First Nederland en het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht. Naast docenten van de Hogeschool Utrecht en Housing First Nederland zijn er ook diverse inspirerende gastdocenten.

Voor wie is de Leergang Housing First – Wonen Eerst?

Deze leergang is bedoeld voor een breed scala aan professionals die zich bezig houden met het beëindigen van dakloosheid. We beogen een groep samen te stellen met diversiteit aan achtergronden die zich inzet voor deze gedeelde maatschappelijke opgave. Dat doen mensen vanuit diverse rollen en organisaties; beleidsmakers, bestuurders, managers, directeuren, gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties, belangenorganisaties, ervaringsdeskundigen, hulpverleners, projectleiders en belangenbehartigers.

De derde editie van de Leergang Housing First – Wonen Eerst gaat in september 2024 van start. De lesdagen zijn:

  • Lesdag 1: Dinsdag 17 september 2024
  • Lesdag 2: Dinsdag 15 oktober 2024
  • Lesdag 3: Dinsdag 5 november 2024
  • Lesdag 4: Dinsdag 26 november 2024
  • Lesdag 5: Dinsdag 10 december 2024
In het kort

Categorie

Leergang
Fysiek
Utrecht
Delen

Webinar

Webinar Leergang Housing First – Wonen Eerst

De eerstvolgende editie van de Leergang Housing First - Wonen Eerst start in september. Wil je meer weten over de Leergang, heb je vragen of wil je de (hoofd)docenten alvast leren kennen? Dat kan in dit gratis webinar.

14/05/2024
Online
Online
Bekijken

Webinar

Webinar: Ouderen en gezondheidskwesties – wat zijn de voordelen en uitdagingen van Housing First programma’s?

Sprekers bij dit webinar zijn Laurie O Donell, Research and Advocacy Officer bij Focus Ireland en Dr. Eileen Corroon Sweeney, algemeen psychiater van volwassenen en ouderen en de klinische leidinggevende van het Inclusion Mental Health Team in Dublin South City.

22/05/2024
Online
Online
Bekijken

Masterclass

Masterclass Omgaan met afscheid en rouw binnen Housing First

Hoe ga je als Housing First begeleider om met het (aankomende) overlijden van een deelnemer? Hoe, waar en wanneer ga je het gesprek aan over een naderend afscheid? Maar ook: hoe kun je er voor collega’s zijn die met afscheid...

04/06/2024
Online
Online
Bekijken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.