Naar de content
Terug naar het overzicht

Introductiedag Housing First

12/09/2023

Het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een Thuis zet in op een paradigmashift, ofwel een andere manier van kijken naar- en omgaan met dakloosheid. Deze verandering in cultuur en mentaliteit staat centraal tijdens de introductiedag Housing First.

We zoomen in op het Housing First model en de werkende principes. We brengen wonen, zorg en overheid bij elkaar en creëren met de introductiedag nadrukkelijk ruimte voor dialoog, samen leren en kennisdelen en experimenteren, zodat professionals op uitvoerend-, management- en beleidsniveau die direct of indirect werken met dakloze mensen worden toegerust op de Housing First werkwijze en de verandering in houding en gedrag die dit vraagt.

Doelgroep

Deze introductiedag is voor professionals die zowel uitvoerend als tactisch-strategisch actief zijn binnen gemeenten, woningcorporaties of zorgaanbieders en die interesse hebben in de Housing First aanpak.

Investering

Deze introductiedag wordt gesubsidieerd door het Ministerie van VWS en is daarmee kosteloos toegankelijk. Deelnemers vragen we de bereidheid om in kwetsbaarheid gezamenlijk te onderzoeken en te leren.

De totale tijdsinvestering is 12 uur. Vooraf vragen we je een opdracht te maken en documenten door te lezen. De introductiedag is op basis van inschrijving. First come, first serve!

Tijd

Je bent welkom om 09:00 uur. We starten om 09:30 en sluiten de dag om 16:30 af met een drankje. Voor een lunch wordt gezorgd. Bij aanmelding kunnen eventuele dieetwensen doorgegeven worden.

Studiemateriaal

Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestiging en een uitnodiging voor de introductiedag per mail. Studiemateriaal wordt minimaal 2 weken van tevoren verstrekt, via een e-mail met links.

Programma Introductiedag

  • Ochtend: Housing First. We geven een introductie op de aanpak van Housing First.
  • Middag: Houding First. Je zal leren en ervaren welke houding en gedrag deze aanpak vraagt.

Wat levert het je op?

  • Kennis over de basisprincipes van HF en wat werkt;
  • Inzicht in de ambitieuze doelen van het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een thuis;
  • Reflectie op de persoonlijke en organisatorische rol rond dakloosheid;
  • Inspiratie en aanmoediging om de verandering verder vorm te (gaan) geven binnen de eigen organisatie.

Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname.

In het kort

Categorie

Training
Fysiek
Nader te bepalen
Delen

Evenement

Housing First Day 2024

Wij zijn alvast druk bezig met de voorbereidingen voor Housing First 2024. Het wordt een fantastische dag vol interessante en inspirerende workshops, sprekers en activiteiten. Dus reserveer 2 februari 2024 alvast in je agenda!

02/02/2024
Online
Bekijken

Denktank

Meetup Landelijk Platform Housing First

We komen samen voor een ochtendsessie en middagsessie. De Meet Up is bedoeld voor iedereen van het Landelijk Platform Housing First, en is vooral interessant voor professionals die iets met Housing First doen op beleidsmatig en bestuurlijk niveau.

04/07/2023
Fysiek
Bekijken

Webinar

Lunchwebinar Kennismaken met Housing First

We geven een eerste introductie op waarom Housing First is ontstaan en hoe het in een notendop werkt. Er is ruimte om vragen te stellen aan experts met ervaringskennis en professionele kennis.

06/07/2023
Online
Aanmelden

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.