Naar de content
Terug naar het overzicht

(Afgelopen) Gratis Masterclass LHBTIQ+ en Housing First

16/11/2023

Op 16 november organiseert het Expertisecentrum van HVO Querido een gratis masterclass over LHBTIQ+ zijn in relatie tot dakloosheid en Housing First. Tijdens deze masterclass nemen wij jou mee naar het ambulante werken met LHBTIQ+ Housing First deelnemers. Wat betekent deze afkorting? Hoe verhoudt zich LHBTIQ+ zijn met dakloosheid? Wat zijn de gedeelde ervaringen van LHBTIQ+ mensen en hoe kun je als (zorg)professional beter aansluiten op de behoeften van LHBTIQ+ mensen?

We zullen het proces met jou delen, van dakloosheid tot het zelfstandig wonen, welke bejegening is passend en wat zijn de do’s en de don’ts. Deze masterclass wordt online gegeven door onze praktijkexperts en is bedoeld voor alle Housing First professionals die kennis en verdieping willen op dit onderwerp.  

· Datum: Donderdag 16 november
· Tijd: 11.30 tot 13.30 uur
· Locatie: Online – Microsoft Teams
· Aanmelden: Wil jij bij de Masterclass aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar: info@housingfirstnederland.nl. Enkele dagen voorafgaand aan de masterclass ontvang je een link om online deel te kunnen nemen.

In het kort

Categorie

Masterclass
Online
Online
Delen

Webinar

Webinar Leergang Housing First – Wonen Eerst

De eerstvolgende editie van de Leergang Housing First - Wonen Eerst start in september. Wil je meer weten over de Leergang, heb je vragen of wil je de (hoofd)docenten alvast leren kennen? Dat kan in dit gratis webinar.

14/05/2024
Online
Online
Bekijken

Webinar

Webinar: Ouderen en gezondheidskwesties – wat zijn de voordelen en uitdagingen van Housing First programma’s?

Sprekers bij dit webinar zijn Laurie O Donell, Research and Advocacy Officer bij Focus Ireland en Dr. Eileen Corroon Sweeney, algemeen psychiater van volwassenen en ouderen en de klinische leidinggevende van het Inclusion Mental Health Team in Dublin South City.

22/05/2024
Online
Online
Bekijken

Masterclass

Masterclass Omgaan met afscheid en rouw binnen Housing First

Hoe ga je als Housing First begeleider om met het (aankomende) overlijden van een deelnemer? Hoe, waar en wanneer ga je het gesprek aan over een naderend afscheid? Maar ook: hoe kun je er voor collega’s zijn die met afscheid...

04/06/2024
Online
Online
Bekijken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.