Naar de content
Terug naar het overzicht

Webinar Leergang Housing First – Wonen Eerst

14/05/2024

Hoe zet je een Housing First praktijk op? Hoe zorg je voor draagvlak? Hoe verhouden de modelaanpak Housing First (specifiek voor de groep mensen met complexe, meervoudige problemen) en de systeemaanpak Wonen Eerst zich tot elkaar? Welke ‘mindset’ heb je nodig voor het begeleiden van deelnemers?

Op deze – en nog veel meer – vragen krijg je tijdens de Leergang Housing First – Wonen Eerst antwoord. De kennis die je opdoet kun je direct gebruiken in jouw dagelijkse praktijk en lokale context.

De Leergang bestaat uit vijf lesdagen, verspreid over vier maanden en wordt verzorgd door Dorieke Wewerinke (Hogeschool Utrecht), Melanie Schmit (Housing First Nederland) en diverse inspirerende nationale en internationale gastdocenten.

De eerstvolgende editie start in september. Wil je meer weten over de Leergang, heb je vragen of wil je de (hoofd)docenten alvast leren kennen? Dat kan in dit gratis webinar. Deelname is vrijblijvend, je bent na afloop niet verplicht je in te schrijven voor de Leergang.

In het kort

Categorie

Webinar
Online
Online
Delen

Webinar

Webinar: Ouderen en gezondheidskwesties – wat zijn de voordelen en uitdagingen van Housing First programma’s?

Sprekers bij dit webinar zijn Laurie O Donell, Research and Advocacy Officer bij Focus Ireland en Dr. Eileen Corroon Sweeney, algemeen psychiater van volwassenen en ouderen en de klinische leidinggevende van het Inclusion Mental Health Team in Dublin South City.

22/05/2024
Online
Online
Bekijken

Masterclass

Masterclass Omgaan met afscheid en rouw binnen Housing First

Hoe ga je als Housing First begeleider om met het (aankomende) overlijden van een deelnemer? Hoe, waar en wanneer ga je het gesprek aan over een naderend afscheid? Maar ook: hoe kun je er voor collega’s zijn die met afscheid...

04/06/2024
Online
Online
Bekijken

Training

Tweedaagse Landelijke Basistraining Housing First Breda

De Housing First teams groeien op allerlei plekken in het land, dat is geweldig. Tegelijkertijd kun je niet voor iedere nieuwe medewerker opnieuw een teamtraining inkopen. Bovendien is er ook een interesse vanuit de bredere groep hulpverleners die graag willen...

20/06/2024
Fysiek
Breda
Bekijken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.