Naar de content

Housing First voor gemeenten

Wij bieden kant- en klare kennis aan voor gemeenten

Housing First Nederland streeft ernaar om in de nabije toekomst dak- en thuisloosheid voorgoed te beƫindigen. Iedereen krijgt de kans op een (t)huis, met de juiste ondersteuning om dit te behouden.

Als gemeente aan de slag

Het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een thuis (2023-2030) vraagt van gemeenten om Housing First een leidende plek in hun aanpak te geven. In veel gemeenten is er al een Housing First praktijk, maar wanneer Housing First de leidende aanpak binnen een gemeente is, kan dakloosheid voorgoed worden beƫindigd.

Housing First Nederland helpt je om Housing First te implementeren binnen jouw gemeente. Wij adviseren en ondersteunen bij de opzet en uitvoering van Housing First. We geven (beleids)advies, bieden kennisoverdracht en support. Bijvoorbeeld bij het creƫren van draagvlak, het bij elkaar brengen van partijen en het organiseren van de randvoorwaarden en afspraken om Housing First te kunnen realiseren. Ook zorgen wij ervoor dat uitvoerend professionals over de benodigde kennis en kunde beschikken en coachen (of leveren) wij projectleiders om de implementatie van Housing First te verzorgen. We faciliteren onderling leren en kennisdelen op landelijk niveau via ons Landelijk Platform.

Contact / kennismaking plannen gemeenten

Heb je vragen over Housing First of wil je verkennen wat de mogelijkheden zijn voor Housing First binnen jouw gemeente? Neem dan contact met ons op via info@housingfirstnederland.nl

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Housing First Nederland?

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op Twitter

Volg ons

Volg ons op Instagram

Volg ons

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Housing First Nederland.