Begeleiding bij Housing First

  In dit hoofdstuk wordt bekeken wat voor begeleiding er gegeven wordt bij Housing First en hoe deze begeleiding georganiseerd wordt.

   

  Bekijk eerst de vragen die we in dit hoofdstuk zullen proberen te beantwoorden:

  sd

  Kernvragen

  Wat zijn de doelen van de begeleiding bij Housing First?
  Hoe wordt de begeleiding bij Housing First gegeven?
  Hoe wordt er multidisciplinair gewerkt bij Housing First?

  Activiteiten

  LEES

  Neem de tijd om hoofdstuk 3 van de Engelstalige Housing First Gids voor Europa te lezen:

  banners_download_chapter-3

  KIJK

  Bekijk de volgende video over complexe problematiek, de doelen van begeleiding en de mobiliteit en flexibiliteit van de begeleiding, om je kennis over hoe er bij Housing First begeleiding gegeven wordt te vergroten: 
  De volgende video behandelt hoe de kernprincipes in de praktijk tot uiting komen bij het begeleiden van bewoners:
  Deze video vestigt de aandacht op hoe en wanneer je een stap terug moet doen en laat enkele van de uitdagingen van het begeleiden bij Housing First zien:
  In deze video bekijken we hoe een team de begeleiding organiseert bij Housing First, de rol van ervaringsdeskundigen, de besluitvorming, de hulpmiddelen en de rol van creativiteit:
  Bekijk de volgende video om meer te weten te komen over gemeenschapswerk bij Housing First:

  QUIZ

  Beantwoord onderstaande vragen om je begrip van de inhoud van het hoofdstuk te toetsen. De quiz wordt automatisch nagekeken en je krijgt de juiste antwoorden per e-mail toegestuurd. Let op: Er kunnen meerdere juiste antwoorden zijn.

  Huisvesting is het uitgangspunt van Housing First, maar het moet met begeleiding gecombineerd worden. Kies de relevantste kenmerken van Housing First-begeleiding:
  Housing First geeft op verschillende manieren intensieve begeleiding. Kies de correcte uitspraken:
  Housing First wordt gerealiseerd door een mobiel team van medewerkers. Selecteer de uitspraken die een Housing First-team het beste beschrijven:
  Huisvesting fungeert als de basis van waaruit Housing First een cliënt probeert te helpen zijn/haar leven te ontwikkelen. Kies het (de) juiste antwoord(en):

  Klik op « Verzenden » om je resultaten te zien!  Naam E-mail