Naar de content

Train-de-Trainer Housing First

Wat is Train-de-Trainer Housing First?

Deze training is bedoeld om van een Housing First deskundige (ook) een Housing First trainer te maken. In twee dagen geven we je de handvatten mee om een basistraining Housing First te kunnen ontwikkelen en geven. Je kunt ervaren hoe het is om te trainen en daar feedback op te krijgen. Het werken met groepen vraagt specifieke vaardigheden, hoe creëer je een veilige (leer)omgeving? Hoe zorg je dat het energieniveau van de groep en van jezelf op peil blijft? Hoe ga je om met cursisten of situaties in de training die je lastig vindt? Ook is er aandacht voor het ontdekken van je persoonlijke stijl als trainer. 

Deze ervaringsgerichte training gaat uit van learning-by-doing. En na het voltooien (en jaarlijks herhalen) van deze training maak je onderdeel uit van een landelijk netwerk van bevlogen Housing First trainers, die met elkaar werken aan doorontwikkeling.

Voor wie is Train-de-Trainer Housing First?

Deze training is bedoeld voor Housing First deskundigen die hun kennis en ervaring willen overdragen. Die naast hun werk op het gebied van Housing First ook het trainen in Housing First gaan oppakken. Voor deze training is diepgaande kennis over Housing First als model- en systeemaanpak vereist.

 

Programma

Voorbereiding
In een digitale ontmoeting, vier weken voor aanvang van de training, ontmoeten we elkaar, maken kort kennis en verdelen we de verschillende werkvormen zodat je voldoende voorbereidingstijd hebt.

Dag 1
Je bent welkom om 09:00 uur. We starten om 09:30 en sluiten de dag om 16:30 af. Na de opening, waarin we uitgebreid kennismaken en de ontwikkeldoelen en verwachtingen van iedere trainer doorspreken, doorlopen we in vogelvlucht de volledige Housing First training, waarbij ieder een programmaonderdeel voor zijn rekening neemt. We oefenen belangrijke rituelen in een training, zoals de opening en de afsluiting. In de middag oefenen we verschillende werkvormen waarbij er elke keer uitgebreid ruimte is voor feedback en evaluatie.

Dag 2
Deze dag doorlopen we de overige onderdelen van de Housing First basistraining en oefenen eveneens met werkvormen, waaronder ook casuïstiek en presenteren. In de middag gaan we in op (lastige) trainingssituaties en hoe hier mee om te gaan. Vervolgens is er ruimte voor eigen inbreng, bijvoorbeeld om zelfgekozen werkvorm te oefenen of een nieuw trainingsonderdeel te ontwikkelen.

Praktisch

Investering
De kosten voor een landelijke Train-de-Trainer Housing First bedragen €955,- per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en de locatie. De kosten voor een Train-de-Trainer Housing First op aanvraag kosten  €3.500,- per groep. De tijdsinvestering inclusief voorbereidingstijd bedraagt 22 uur.

Voor elke lesdag bereid je onderdelen voor wat gedurende de trainingsdag aan de orde zal komen. Deze voorbereiding kost 4 tot 6 uur per trainingsdag. Om tot afspraken te komen voor de training ontmoeten de deelnemers elkaar vier weken voor aanvang van de training digitaal. Hierbij maken we kort kennis en verdelen we de verschillende onderdelen van de training zodat je tijdig weet wat voorbereid moet worden.

Groepsgrootte
Maximaal 10 deelnemers.

Studiemateriaal
Studiemateriaal wordt minimaal 2 weken van tevoren per mail verstrekt.

Aanmelden
Sommige trainingen behoren tot het standaardaanbod, en sommige trainingen zijn in-company of op aanvraag. Omdat niet alle trainingen op aanvraag ook in-company zijn, hebben we het over ‘’aanmelden’’ en ‘’aanvragen.’’

Kies voor één van deze zinnen:

In het geval van trainingen waar je je alleen voor hoeft aan te melden:

Aanmelden (of aanvragen)
Op dit moment staat er geen Train-de-Trainer Housing First gepland. Deze training is wel beschikbaar op aanvraag. Vraag de training aan via info@housingfirstnederland.nl.

Wat levert de Leergang Housing First je op?

Kennis

van het geven van de basistraining Housing First.

Inzicht

Inzicht in de basisprincipes van het werken met groepen.

Inspiratie

en aanmoediging om jouw kennis en ervaring te gebruiken om Housing First verder te brengen in den lande!

Reflectie

Reflectie op jouw persoonlijke stijl en ontwikkelpunten als trainer.

Certificaat

Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname en treedt toe tot het landelijk netwerk van Housing First trainers.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.