Naar de content

Leergang

 

In januari 2023 is de eerste editie van de Leergang Housing First van start gegaan! Een intensief, zorgvuldig opgebouwd en praktijkgericht programma bestaande uit vijf lesdagen, waarin wetenschappelijke kennis, professionele kennis Ć©n ervaringskennis aan bod komt.

De leergang is een samenwerking vanĀ Housing First NederlandĀ en het Kenniscentrum Sociale Innovatie van deĀ Hogeschool Utrecht. Naast docenten van de Hogeschool Utrecht en Housing First Nederland zijn er ook diverse inspirerende gastdocenten.

 

 

Wat is de leergang van Housing First?

Housing First is een model en systeemaanpak voor het beĆ«indigen van dakloosheid. Ben je benieuwd wat er bij de implementatie en doorontwikkeling van Housing First komt kijken? Mis je nog kennis en vaardigheden die hierbij komen kijken? Of ben je gewoon ontzettend benieuwd naar de ā€˜ins & outsā€™ van Housing First? Meld je aan voor onze Leergang Housing First, die wij samen met de Hogeschool Utrecht hebben ontwikkeld.

Voor wie is de leergang van Housing First?

Deze leergang is bedoeld voor een breed scala aan professionals die zich bezig houden met het beƫindigen van dakloosheid. We beogen een groep samen te stellen met diversiteit aan achtergronden die zich inzet voor deze gedeelde maatschappelijke opgave. Dat doen mensen vanuit diverse rollen en organisaties; beleidsmakers, bestuurders, managers, directeuren, gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties, belangenorganisaties, ervaringsdeskundigen, hulpverleners, projectleiders en belangenbehartigers.

Wat levert de Leergang Housing First je op?

Werk- en zienswijzen

De werk- en zienswijzen van Housing First hebben verdieping gekregen.

Netwerkopbouw

Heb je een netwerk opgebouwd om relevante kennis en ervaring op het vraagstuk uit te (blijven) wisselen.

Samenwerkingen aangaan

Je hebt inzicht gekregen in de verschillende rollen van samenwerkingspartners en op welke manier je dit vorm kunt geven.

Op de hoogte

Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten rondom Housing First.

Adviseren en begeleiden

Kun je jouw organisatie adviseren en begeleiden bij visievorming, implementatie en/of doorontwikkeling van Housing First.

Rol als gesprekspartner

Je rol als gesprekspartner is versterkt, daarmee kun je je bestuurder of organisatie nog effectiever van dienst zijn.

Persoonlijke impact

Kun je jouw persoonlijke impact vergroten, doordat je je – gedreven door kennis en commitment – in zult gaan zetten voor de veranderopgave en de daarvoor benodigde samenwerking, kwaliteit en meetbare resultaten.

Opstarten Housing First

Je hebt alle fases van voorbereiding en het opstarten van Housing First tot en met het onderhouden en door ontwikkelen ervan leren kennen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen over Housing First Nederland.