Naar de content

Housing First Beweging

Waarom een beweging?

Housing First breekt radicaal met de gedachte dat je een woonplek eerst moet verdienen. Sinds 2006 wordt Housing First toegepast in Nederland om dakloze mensen te herhuisvesten. Inmiddels al in 93 gemeenten, en met succes! Tegelijkertijd wordt Housing First veelal slechts voor een enkeling ingezet, terwijl iedereen recht heeft op een echt thuis.

We zijn ervan overtuigd: de kracht en succes van Housing First zit in mensen. Daarom brengt Housing First Nederland de bestaande kennis, ervaring, netwerk, creativiteit en energie van mensen die zich inzetten voor Housing First bij elkaar in een beweging. De Housing First beweging bestaat uit een groep mensen die met Housing First het leven van individuen verandert én systemische verandering ontketent om een einde te maken aan dakloosheid. Juist in deze tijd moeten we het antwoord om een positieve toekomst vorm te geven zoeken bij bewegingen die collectief actie ondernemen.

Voor wie?

Iedereen met ervaringskennis, professionele kennis of wetenschappelijke kennis op het gebied van dak-en thuisloosheid en/of Housing First kan zich bij ons aansluiten en op verschillende manieren bijdragen.

Je kunt je op persoonlijke titel dan wel namens je organisatie aansluiten bij Housing First Nederland. Wie zich aansluit bij onze beweging verbindt zich aan ons manifest, het fundament van onze beweging. Geen zorgen: om aan te sluiten hoeft het er in jouw praktijk niet al volledig aan toe te gaan zoals de standpunten in het manifest. Waar je je aan verbindt is onze gezamenlijke missie hier te komen, aan de transitie die we beogen!

Wij zorgen voor mogelijkheden om (direct- of indirect) je stem te laten horen en betrokken te zijn bij acties. We streven naar een sterke beweging die impact maakt in het verwezenlijken van de missie van Housing First Nederland: een land zonder dakloosheid, waar iedereen een thuis heeft en de ondersteuning om deze te behouden.

Maak samen met ons impact!

De Housing First beweging is een ontmoetingsplek voor iedereen die zich met professionele kennis, ervaringskennis en/of wetenschappelijke kennis inzet voor een land zonder dakloosheid. We delen ervaringen en inzichten, informeren, inspireren en adviseren elkaar en ontwikkelen nieuwe ideeën en initiatieven. Zo leren en ontwikkelen we samen met elkaar.

Om deze ontmoeting te faciliteren organiseert Housing First Nederland drie keer per jaar een Housing First Meet Up. Ook versturen we naar alle leden van de beweging een maandelijkse nieuwsbrief. En last but not least staan we op onze jaarlijkse Housing First Day op 2 februari stil bij alles wat we met elkaar bereikt hebben, onder andere door het uitreiken van de Housing First Award.

Aansluiten is gratis

Sluit je aan!

  1. Vul het aanmeldingsformulier in.
  2. We kijken of de Housing First beweging op dit moment toegankelijk is voor jou (dit hangt af van of je professionele, ervaringskennis en/of wetenschappelijke kennis hebt)
  3. We nemen contact met je op. Dit kan even duren, alvast bedankt voor je geduld.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks van de laatste ontwikkelingen.